Hoe ik u kan helpen !

Ik help professionals om optimaal gebruik te maken van hun betrokkenheid als lid, bestuurder, vrijwilliger van ‘communities’ zoals beroepsverenigingen, sectororganisaties, non-profit-organisaties, maar ook formele en informele groepen (bv. werkgroep, Community of Practice), samenwerkingsverbanden van professionals, bedrijfsomgevingen.
Tegelijk help ik vanuit mijn expertise als verenigingsmanager en -adviseur die organisaties om zich meer als community’s te ontwikkelen waardoor alle betrokkenen (de bestuurders, de medewerkers, de leden maar ook externen zoals de klanten, leveranciers en stakeholders) een grotere toegevoegde waarde genieten met een duidelijke impact.

MM_advies

Dit vertaalt zich in volgende diensten:

  • Faciliteren van inspiratiesessies over community-building, governance, ledenwerking enz. voor besturen, leden, teams van professionals gedurende een interactieve workshop (halve/hele dag), bv. naar aanleiding van een algemene vergadering, een visiemeeting met het bestuur, een teambuildingmoment voor de verenigingsprofessionals. Check de pagina met voorbije en upcoming sessies.
  • Empowerment van de professional in breedste zin (als lid van een community) maar uiteraard in het bijzonder ook van de directeur/manager/coördinator van de organisatie/community. Dit kan als ‘sparring-partner’ gedurende een éénmalige meeting van enkele uren, maar ook structureler door een periodiek overleg (als ‘trusted advisor’) of onder de vorm van een één-op-één opleidingstraject (Dialoog). Hier vindt u meer informatie over Dialoog.
  • Advies- en begeleidingstrajecten die de professionals en hun organisaties vooruit helpen en toekomstbestendig maken. Thema’s: community-model, governance, strategie, management, ledenbinding en -retentie, communicatie, content, belangenbehartiging,….
    Dit gebeurt hands-on, gebruik makend van korte trajecten en workshops in nauwe samenwerking met de opdrachtgever (garantie voor ‘ownership’ en kennisoverdracht), waarna telkens geëvalueerd en bijgestuurd wordt. We vertrekken hierbij vanuit de Community ToolboxConcrete cases en oplossingen vindt u hier.

Enkele voorbeelden:
_Opleidingen en masterclasses rond ledenbinding, strategie/organisatieontwikkeling, belangenbehartiging, Expedities…  als docent voor de BSAE Academy (Verenigings- en communityprofessionals)
_Masterclasses over de uitdagingen van de zelfstandige professional voor sectororganisaties, aangepast aan de doelgroep (bv. Masterclass voor de zelfstandige milieuprofessional ism VMx)

  • Faciliteren van werkgroepen, taskforces en lerende netwerken. Ik hanteer hierbij het format van ‘Expeditie’, waarbij het de bedoeling is om de kracht van de deelnemers ten volle te benutten. Lees er meer over in dit artikel en ook hier.

>>> Contacteer me vrijblijvend voor een voorstel op maat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s