Hoe ik u kan helpen !

Ik help professionals zich te ontwikkelen tot Community Empowered Professionals, gekenmerkt door de volgende specifieke karakteristieken:

  • ze hebben een sterke professionele identiteit (een duidelijke visie en ondernemende aanpak), waarmee ze het verschil maken (MERK);
  • ze onderscheiden zich door een uitgesproken expertise, die ze bovendien permanent actueel houden (via levenslang leren en kennismanagement) (EXPERTISE);
  • ze richten zich permanent naar het afleveren van kwalitatieve en maatschappelijk relevante toegevoegde waarde (niet alleen de dingen goed doen, maar ook de goede dingen doen) (ENGAGEMENT);
  • ondanks hun drang naar autonomie en onafhankelijkheid stellen ze zich open om zich te verbinden met collega’s en geloven in de kracht van de community (COMMUNITY).

Ik help overigens niet alleen de professionals zelf maar ook profit en non-profit organisaties om zich meer als community’s te ontwikkelen waardoor alle betrokken professionals (interne zoals medewerkers en externe zoals de klanten, leveranciers en stakeholders) een grotere toegevoegde waarde genieten. Ik zet daarbij vooral in op het informerenconnecteren en co-creëren van die professionals binnen hun eigen netwerk en de community’s waarin ze vertoeven: beroepsverenigingen, sectororganisaties, virtuele en  informele community’s, samenwerkingsverbanden, bedrijfsomgevingen,…).

MIJN CONCRETE DIENSTVERLENING

  • ‘Trusted advisor’ van de professional in breedste zin of van de directeur/manager/coördinator van de organisatie/community. Dit vertaalt zich onder de vorm van 1 op 1 begeleidingsessies “Dialoog”. Het gaat hier om een flexibele aanpak (korte ‘sprints’) waarbij er kennisuitwisseling (peer2peer) is binnen een breed referentiekader. Meer info over Dialoog.
  • Advies- en begeleidingstrajecten die de professionals en hun organisaties vooruit helpen en toekomstbestendig maken. Thema’s: community-model, governance, strategie, management, ledenbinding en -retentie, communicatie, content, belangenbehartiging,….
    Dit gebeurt hands-on, gebruik makend van korte trajecten en workshops in nauwe samenwerking met de opdrachtgever (garantie voor ‘ownership’ en kennisoverdracht), waarna telkens geëvalueerd en bijgestuurd wordt.

Specifiek voor professionals vertrek ik van deze inhoudelijke basis: 2Mpact Professionals Toolbox (de Community Empowered Professional)

Specifiek voor community’s vertrek ik van deze inhoudelijke basis: 2Mpact Community Toolbox (de Open Empowered Community)

Enkele voorbeelden van specifieke formats:
_Connect: de verbindende kracht van een community optimaal inzetten
_FutureProof: werken aan concrete acties die noodzakelijk zijn om de organisatie toekomstbestendig te maken
_Start2Mpact-workshop: een interactieve strategieworkshop met bestuur of management van een organisatie
Concrete cases en oplossingen vindt u hier.

Enkele voorbeelden:
_Opleidingen en masterclasses rond ledenbinding, strategie/organisatieontwikkeling, belangenbehartiging,…  als docent voor de BSAE Academy (Verenigings- en communityprofessionals)
‘Board Member’ (groepsopleiding voor Bestuurders van community’s)
_Masterclasses over de uitdagingen van de zelfstandige professional voor sectororganisaties, aangepast aan de doelgroep (bv. Masterclass voor de zelfstandige milieuprofessional ism VMx)

>>> Contacteer me vrijblijvend voor een voorstel op maat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s