Hoe ik u kan helpen !

Ik help als verenigingsadviseur en communityexpert ledenorganisaties zoals beroepsverenigingen, sectororganisaties, non-profit-organisaties, maar ook virtuele en informele groepen, samenwerkingsverbanden van professionals en bedrijfsomgevingen om zich meer als community’s te ontwikkelen waardoor alle betrokkenen (de bestuurders, de medewerkers, de leden maar ook externen zoals de klanten, leveranciers en stakeholders) een grotere toegevoegde waarde genieten met een duidelijke impact. In het bijzonder zijn hierbij de Community Empowered Professionals gebaat – zij genieten van de voordelen van ‘vrijheid in verbondenheid’.

MIJN DIENSTVERLENING

MM_advies

Referenties: klik hier.
Meer informatie over mijn aanpak en diensten, klik hier (PDF-folder).

  • ‘Trusted advisor’ van de professional in breedste zin of van de directeur/manager/coördinator van de organisatie/community. Dit vertaalt zich onder de vorm van 1 op 1 begeleidingssessies. Het gaat hier om een flexibele aanpak (korte ‘sprints’) waarbij er kennisuitwisseling (peer-2-peer) is binnen een breed referentiekader.
  • Advies- en begeleidingstrajecten die de professionals en hun organisaties vooruit helpen en toekomstbestendig maken. Thema’s: community-model, governance, strategie, management, ledenbinding en -retentie, communicatie, content, belangenbehartiging,….
    Dit gebeurt hands-on, gebruik makend van korte trajecten en workshops in nauwe samenwerking met de opdrachtgever (garantie voor ‘ownership’ en kennisoverdracht), waarna telkens geëvalueerd en bijgestuurd wordt. We vertrekken hierbij vanuit de Community ToolboxConcrete cases en oplossingen vindt u hier.

Enkele voorbeelden:
_Opleidingen en masterclasses rond ledenbinding, strategie/organisatieontwikkeling, belangenbehartiging,…  als docent voor de BSAE Academy (Verenigings- en communityprofessionals)
_Masterclasses over de uitdagingen van de zelfstandige professional voor sectororganisaties, aangepast aan de doelgroep (bv. Masterclass voor de zelfstandige milieuprofessional ism VMx)

  • Faciliteren van werkgroepen, taskforces en lerende netwerken. Ik hanteer hierbij het format van ‘Expeditie’, waarbij het de bedoeling is om de kracht van de deelnemers ten volle te benutten. Lees er meer over in dit artikel.

>>> Contacteer me vrijblijvend voor een voorstel op maat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s