“Quarantaine 2020” – De WEVERIJ

Covid-19 verandert de identiteit van mensen. We dragen mondmaskers die de dialoog niet bevorderen, we moeten binnen beperkte bubbels blijven en voor de rest hopen we dat er binnen de veilige omgeving van het labo tot een oplossing gekomen wordt.

Quarantaine verkent deze 3 elementen aan de hand van collages uit de reeks Dialogen (sedert 2010 ‘in progress’) en uit de nieuwe reeks Community.

Iedereen heeft een creatieve “ID”, en die gaat in dialoog met anderen, zij het 1 op 1 of in groep. De uitdaging blijft: hoe kunnen we onze identiteit vrijwaren en tegelijk deel uitmaken van zinvolle communities. Kunst dwingt om anders te durven kijken en op een creatieve manier nieuwe oorden te verkennen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s